Verlichting

Voor zowel het vervangen van bestaande verlichting, als het plaatsen van nieuwe (energiebesparende) verlichting kunt u op ons vertrouwen!

Op verlichting kunt u tegenwoordig snel energie besparen door te kiezen voor LED verlichting. Maar wat is LED nu eigenlijk?

LED staat voor “Light Emitting Diode” oftewel een licht uitstralende diode. LED lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan een gloeilamp, spaarlamp of TL-lamp en zijn dus bijzonder duurzaam. LED’s zijn geen lampen in de klassieke zin van het woord, ze werken niet als fluorescentielampen of TL-lampen en bevatten geen gloeidraad zoals bij een gloeilamp. Een LED is een halfgeleider die licht geeft wanneer er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Het is dus een elektronisch component die rechtstreeks licht uitzendt. De lichtkleur hangt af van het gebruikte halfgeleidermateriaal. Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt.

Een heel technisch verhaal maar dit maakt wel  dat LED tot 80% minder energie verbruikt dan een ouderwetse gloeilamp. En gaat een LED lamp gemiddeld 15 – 25x langer mee dan een gloeilamp. Een goede investering dus!! De LED lamp is bezig met een opmars, de mogelijkheden worden steeds groter en steeds zuiniger dus.

Wilt u weten hoe u uw huis duurzamer kunt verlichten? Neem contact met ons op, wij informeren u graag naar alle mogelijkheden

Informeer naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen via 071-5213121.