UV-C is zeer geschikt om te gebruiken in uw bedrijfsruimtes

Door de sterk desinfecterende werking creëert u met de juiste UV-C armaturen een veilige werkomgeving, waar u virussen en bacteriën geen ruimte geeft. Er zijn tal van mogelijkheden en opties, wij informeren u graag naar de beste oplossing voor uw ruimte

UV-C licht maakt virussen, bacteriën en schimmelsporen onschadelijk. Uit recent onderzoek blijkt dat  UV-C straling ook effectief is tegen COVID-19. Binnen 10 min inactiveert de Philips UV-C lamp 99.99% van het virus uit de lucht. Na 20 min was de aanwezigheid van het virus in de lucht beneden detecteerbaar niveau.

UV-C is een bewezen effectieve en betrouwbare desinfectie. Het neutraliseert micro-organismes zoals, virussen, bacterieën, schimmels en sporen. De methode is zeer makkelijk in gebruik en dankzij ons service concept, iets waar u zelf geen omkijken naar heeft. Verder is de methode veilig in gebruik en laag in kosten.

Om een goede werking van de UV-C lamp te kunnen  garanderen is het van belang de lampen op de juiste manier te gebruiken en onderhouden. Tijdens een plaatsing worden daarom ook diverse metingen en berekeningen gemaakt, om het effect van de UV-C zo optimaal mogelijk te maken.

Omdat een armatuur niet simpel zelf schoon te houden is en het ook van belang is tijdig  metingen te laten  verrichten  biedt Enetec een totaal service concept aan. Uw lampen en onderhoud, inclusief de frequente metingen, voor een vast bedrag per maand.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van UV-C binnen uw bedrijf?

Neem contact met ons op uvc@enetec.nl

Desinfectie met de kracht van licht

Doeltreffend voor lucht, oppervlakken, voorwerpen en water

De kwaliteit van de lucht die we inademen, het water dat we drinken en de reinheid van oppervlakken die we aanraken, hebben een grote invloed op onze gezondheid en ons welzijn. We lopen allemaal het risico om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, vooral in drukke openbare ruimtes zoals kantoren, fabrieken, winkels, bars, restaurants scholen, musea en in het ov.


UV-C-straling is een bekend desinfectiemiddel voor lucht, oppervlakken, voorwerpen en water dat het risico om een infectie op te lopen kan verkleinen. Het wordt al meer dan 40 jaar gebruikt
. Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest (dat zijn er door de jaren heen vele honderden geweest, waaronder diverse coronavirussen), reageren op desinfectie met UV-C. In laboratoriumtests inactiveerden onze UV-C-lichtbronnen bij een blootstellingstijd van 6 seconden 99% van het SARS-CoV-2-virus op een oppervlak. Een duidelijke indicatie dat UV-C een waardevolle rol kan spelen in uw beschermingsstrategie.

De afgelopen decennia hebben we een grondige expertise op toepassingsvlak ontwikkeld. Hierdoor kunnen we een breed assortiment UV-C-lampen en armaturen bieden die voor uiteenlopende toepassingen gebruikt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn luchtventilatiesystemen die doorstromende lucht desinfecteren, open UV-C-systemen en UV-C-trolleys die ruimtes en locaties ‘s nachts (of wanneer de ruimtes niet in gebruik zijn) desinfecteren, en UV-C-kamers voor het desinfecteren van voorwerpen.