skip to Main Content
Zonnepanelen, Wel Of Niet Reinigen?

Zonnepanelen, wel of niet reinigen?

reiniging-zonnepanelen
We krijgen wel eens de vraag of zonnepanelen schoongemaakt dienen te worden. Zo was er bijvoorbeeld een Twitter bericht over een glazenwasser, die aan de deur aanbood om uw zonnepanelen schoon te maken. Het klinkt misschien apart, zou u zeggen.

Als de zonnepanelen geplaatst zijn onder een hoek van 45˚ op het zuiden, is het schoonmaken vrijwel niet nodig. Wij adviseren u wel om de panelen eens in de paar jaar schoon te maken met (gedemineraliseerd) water en een borstel. Liever GEEN zeep. Het gaat erom dat het vuil verdwijnt, maar het is uiteraard meer van belang dat de zelfreinigende coating en de anti-reflexie laag niet beschadigt worden!

Van last van aanslag of algengroei kan sprake zijn bij zonnepanelen, die minder optimaal geplaatst zijn. Bij deze zonnepanelen adviseren wij u om deze vaker schoon te maken. U moet dan toch zeker denken aan eens in het jaar.

U kunt zelf inschatten of de zonnepanelen vaker een schoonmaakbeurt verdienen. Moet u de ramen van uw huis vaak wassen, dan kan het zijn, dat dit ook bij de zonnepanelen het geval is.

Heeft u hierover toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top