skip to Main Content
Zonnepanelen, Wel Of Niet Doen?

Zonnepanelen, wel of niet doen?

foto (3)Is het eigenlijk wel zo interessant om over te gaan tot het aanschaffen van zonnepanelen? Dit omdat men vaak zegt, dat er zo weinig zonne-uren zijn. Wist u dan dat zonnepanelen niet alleen werken op zonlicht maar ook indirect licht omzetten in energie. Het is dus geheel niet relevant wat het aantal zonnige dagen is. In ieder geval niet voor de hoeveelheid energie, die de zonnepanelen van Enetec kunnen opwekken.

Een zonnepaneel werkt het meest optimaal als deze in een hoek van 35 graden t.o.v. de grond vol op het zuiden is gemonteerd. Hiermee proberen wij als uw zonnepanelen specialist dan ook altijd rekening te houden. Indien dit niet mogelijk is bij uw woning, dan plaatsen wij altijd het paneel op het oosten of westen. Uw zonnepaneel zal dan nog altijd 85% licht op vangen.

Wanneer u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, wilt u uiteraard zo goed en uitgebreid mogelijk geadviseerd worden. De keuzemogelijkheden van het merk en type PV-paneel, de omvormer en het bevestigingssysteem zijn legio, maar waar vaak minder over nagedacht wordt zijn zaken als positionering ten opzichte van de zon, de schaduwwerking van de panelen ten opzichte van elkaar, de maximale dakbelasting en de maximale windvang. Ook zijn er regelmatig verschillende (lokale) subsidie- en fiscale voordelen mogelijk. Enetec informeert u hier graag over.

Om u hierbij op voorhand te helpen hebben wij een eenvoudige brochure gemaakt met daarbij een offerte-vergelijker. Houd er rekening mee, dat u van plan bent om een lange termijninvestering te gaan doen waarbij de prijs niet het enige criterium is. Wij willen u ‘appels met appels’ laten vergelijken. Direct een offerte bij Enetec opvragen? Vul dan direct ons aanvraagformulier in.

Back To Top